Mor el ministre d’Emergències de Rússia a l’caure per un penya-segat durant l’enregistrament d’unes maniobres a l’Àrtic

Yevgeny Zinichev es va precipitar a l’intentar subjectar a director de l’rodatge, que va relliscar i que també ha mort

El ministre d’Emergències rus, Yevgeny Zinichev, ha mort aquest dimecres en un accident durant l’enregistrament d’unes maniobres d’entrenament a l’Àrtic, segons han informat les autoritats de país. Zinichev, de 55 anys, ha caigut per un penya-segat a l’intentar subjectar a director i guionista rus Alexander Melnik, que va relliscar i que també ha mort, segons ha informat l’agència estatal TASS.

«El cap de l’Ministeri d’Emergències, Yevgeny Zinichev, va morir tràgicament en acte de servei mentre estava a Norilsk, en els exercicis interdepartamentals per protegir la zona àrtica d’emergències, intentant salvar la vida d’una persona», diu el Ministeri en un comunicat. Les autoritats russes no han donat més detalls sobre l’accident ni la ubicació exacta de l’esdeveniment. Melnik estava realitzant els primers treballs d’enregistrament i localització per a un documental sobre el desenvolupament de l’Àrtic i la ruta de l’mar de el Nord, segons ha informat el Ministeri d’Emergències (Emercom) a TASS. El cineasta portava anys col·laborant amb el departament.

Zinichev, que havia visitat les obres de construcció d’un nou centre de bombers a la zona de Norilsk aquest dimecres al matí, participava en el rodatge d’una pel·lícula per al Ministeri d’Emergències, segons el diari RBC. Aquests dies, el seu departament està duent a terme maniobres «d’investigació» a la zona de l’Àrtic en què participen 6.000 especialistes que, segons una nota de Emercom, estan provant 47 models d’equips i «metodologies de rescat i abordatge d’emergències».

El subcap de l’ministeri, Andrei Gurovich, ha assegurat aquest dimecres que Zinichev va actuar com un heroi i com un «veritable rescatador». «Sense dubtar-ho ni un segon, va actuar no com a ministre sinó com a salvador. Va realitzar una gesta heroica, va viure així tota la seva vida «, ha dit Gurovich a canal de televisió estatal Rússia 24.

Membre de el Consell de Seguretat, Zinichev ocupava la prefectura de departament d’Emergències des de fa tres anys. Des 2006 fins al 2015 va formar part de la guàrdia personal de la presidència de Rússia i va ser subdirector dels serveis secrets russos (FSB, hereu de l’KGB) des 2016-2018.

#

Comments are closed